«

KARAMELLSAUS

Sunn karamellsaus.
Ja, det er mulig!


Noen ganger får jeg en idè.
En idè som ikke alltid er så lett å få til, men som jeg nekter å gi opp.
Slik var det med karamellsausen.
Jeg har prøvd utallige ganger de siste to ukene! Smaken blir som regel god, men konsistensen og utseende har ikke vært bra.
Iherdig har jeg jobbet videre for å prøve å forbedre resultatet hver gang.
I dag traff jeg blink 😀
Skinnende, rennende og fantastisk god karamellsaus!
Denne ble så god at den kan spises som den er, jeg har allerede spist en rekkesmaksprøver. Eller hva med å ha den over kesamen, på pannekakene eller sammen med vaniljeis?

Sunn karamellsaus

2 ss vann
80 g sukrin gold
2 ss yacon sirup
100 g kokosmelk
1/2 ts vaniljepulver

Ha vann, sukrin og yacon sirup i en panne. Varm opp til det er blitt en jevn blanding og sukrin har smeltet.
Tilsett kokosmelk og vaniljepulver og varm opp videre i 10 -15 minutter under jevn omrøring.
Du vil se at massen sakte men sikkert blir tykkere og får en mørkere farge.
Hell sausen i et oppbevaringsglass og sett kaldt.
Karamellsausen vil fortsette å tykne etter du har satt den kaldt.


Er du glad i karamell vil jeg anbefale deg å ta en titt på disse to oppskriftene.
Mine favorittkarameller og nydelige karameller på vikingmelk.


Ha en fantastisk søndag videre.
Håper du har tid til å ære nyte dagen og gjøre noe gledefylt.

Kristine ♥