«

»

FREDAGSMENYEN

Kiwi’s Go’Helg tilbud denne helgen er pepperbiff av storfe.
Jeg hamstret med en del pakker da jeg var på butikken tidligere i dag.
Biff er både magert, proteinrikt og veldig godt.
Biff mange viktige vitaminer og mineraler som niacin, kalsium, kalium, folat, magnesium og fosfor, som alle er nødvendig for at kroppen vår skal fungere optimalt. I tillegg er det en god jernkilde, noe vi jenter trenger mer av enn gutta (grunnet blant annet menstruasjon). 100 gram ytrefilet inneholder cirka 2 mg jern.


Med biff i kjøleskapet ble fredagsmiddagen en deilig smakskombinasjon.
Hvitløksmos med sauterte grønnsaker, biff og hvitløksdressing. Ja, jeg elsker hvitløk!
Jeg ville ikke ha pepperbiff og skylte derfor av krydderet på biffen under kaldt vann før jeg tok den i bruk. 


Start med mosen.Skrell potetene og del dem i biter. Ha dem i en kjele sammen med hele hvitløksbåter. Til 3 middels store poteter brukte jeg 3 hvitløksfedd. Kok til potetene er møre, cirka 15 -20 minutter avhengig av størrelsen. Hell av vannet og la potetene dampe fra seg noen minutter. Ha i litt philadelphia, jeg brukte 2 spiseskjeer, og mos alt sammen.
Til hvitløksdressingen blander du sammen like mengder philadelphia og melk med finhakket hvitløk og pepper. Jeg brukte 2 spiseskjeer melk, 2 spiseskjeer philadelphia, 1 hvitløksfedd og 1 godt dryss pepper.
Skjær squash i biter, rødløk i båter og hvitløk i skiver. Andre grønnsaker kan selfølgelig også brukes. Varm opp en panne med litt olje på middels varme. Ha squash, aspargesbønner, rødløk og hvitløk i pannen og stek i cirka 2 minutter. Vend så i spinat og skru av pannen.
Ha ønsket krydder på biffen. Jeg synes det er best med kun salt og pepper. Stek i en panne på middels til høy varme 1 -2 minutter på hver side.
Server og nyt.


Fredagsdesserten ble en skål is.
Royal is fra DiplomIs i smaken sjokoladesaus og spanske mandler toppet med smash sjokolade.
Det er trossalt fredag  :mrgreen: Det nytes til det fulle.


Isbollen er akkurat spist opp og nå sitter jeg her med en proteinkaffe.
Jeg lader opp til fredagsøkten!
I dag er det ben som står på planen igjen.
– Knebøy
– Utfall
– Strak mark
– Leg curl med manual

Jeg ønsker dere en fantastisk helg.
Happy Friday!

Kristine ♥